Hvad kan en varmepumpe gøre for din pool - læs mere om varmepumper fra Solbadet og Welldana

Hvad kan en varmepumpe gøre for din pool ?

Synes du ikke dit badevand er varmt nok ? Ville du gerne kunne bruge din pool tidlig om foråret og sent om efteråret ? Så skal du måske overveje en varmepumpe.

Hvor varmere kan mit vand blive med en varmepumpe ? 
Med en varmepumpe koblet til din pool, så er det muligt at hæve dit badevand op til 12-14 grader i forhold til temperaturen i luften. Det betyder for din at du kan bruge din pool tidligere om foråret, på kolde sommerdage og ikke mindst også i starten af efteråret. Det betyder mange flere badetimer, mere afstresning og familiehygge.

Maksimal effekt af sin varmepumpe
Der findes mange forskellige modeller, med forskellig forbrug og virkningsgrad. Hvis man gerne vil have et godt udbytte af sin varmepumpe, så anbefaler vi at man investerer i en model større end man har brug for. Vil man have maksimalt effekt af sin varmepumpe, så anbefaler vi også at man isolerer sin pool med et termotæppe. Lige nu har vi tilbud på vores 5 mm termotæpper.

COP værdi – hvad betyder det ?
Nogle af de udtryk, som man kan støde på når man kigge på varmepumper er forkortelser som COP værdi. COP betyder Coefficient Of Performance, det som vi på dansk kalder, virkningsgraden. Virkningsgraden viser hvor effektiv din varmepumpe er, ved at måle forholdet mellem den mængde strøm du ”putter ind” og den mængde varme du får ”ud”. Det betyder at hvis du har en varmepumpe med en COP-værdi på 6,2, så betyder det, at hver gang du bruger 1000 kW elektricitet så udnytter den energien, ligesom hvis du brugte 6200 kW.

Vi anbefaler ikke at du kun kigger på COP værdien når du skal vælge varmepumpe, men også kigger på støjniveau og funktioner.

Hvornår skal jeg tænde min varmepumpe ?
Mange af vores modellere kan bruges når der er 0 grader i luften. Man skal regne med at de fleste modeller kan hæve temperaturen med 1-2 grader i døgnet, men selvfølgelig jo bedre poolen er isoleret, jo hurtigere går det. I starten vil varmepumpen køre døgnet rundt, men når den ønskede temperatur er opnået, så vil den køre ca. 2 timer pr. dag.

Hvorfor skal jeg købe en varmepumpe ?

  • En varmepumpe er billig i drift. Alt efter model, og har en høj virkningsgrad
  • Miljø venlig
  • Du har altid 27-30 grader varmt vand i din swimming pool også når solen ikke skinner.
  • Forlængelse af bade sæsonen om foråret og efteråret.
  • Enkel og hurtig montering på alle pools
  • Meget støjsvag
  • Mere familietid ved poolen

Hvorfor en model skal jeg vælge ?
Hos Solbadet finder du mange forskellige modeller med forskellige virkningsgrad, energiforbrug, størrelse og pris. Se på de pumper som tiltaler dig mest, sammenlign deres forskellige dataer og pris og se hvad der passer bedst til dine behov. Start altid med at vælge din pool størrelse i vores oversigt og herefter kan du se hvor mange watt din pumpe skal have for at kunne varme dit badevand op.

Er du stadigvæk i tvivl så er du altid velkommen til at kontakte os på frank@solbadet.dk eller ringe på telefon 40 38 33 45, så kan vi guide dig til det rigtige valg.

Finansiering
ansøg om lån hos Santander Consumer BankAt skulle investere i en varmepumpe kan blive dyrt alt efter hvor stor en pools er. Hos solbadet kan vi tilbyde en fordelagtig finansiering. Du kan få op til 60.000 rentefrit i op til 30 måneder og du skal kun betale 8 % i stiftelsesomkostninger.

Lyder det interessant ? Så kan du læse mere her