vinterpool

Nedlukning af poolen til vinter – Hvordan gør du ?

Ikke alle pools er ens og derfor kan det være forskelligt hvordan den enkelte pools skal lukkes ned for vinteren. Du kan bruge denne artikel som vejledning, Er du ny pool ejer eller er du i tvivl om hvordan du skal vinterklargøre netop din pool. Så er du meget velkommen til at kontakte os på telefon 40 38 33 45 eller på email: frank@solbadet.dk

Hvornår man skal lukke sin pool ned fra vinteren er meget individuelt. Generelt anbefaler vi at pool bliver lukket ned når ude temperaturen er på 8 grader eller derunder. for at beskytte dine pool dele, så er det en god ide at have poolen lukket ned inden frosten.

Vil du gerne forlænge sæsonen yderligere, så kan vi anbefale at du kigger på vores udvalg af varmepumper og termotæpper, som ville kunne hjælpe med at holde temperaturen op på dit badevand.

Til vinterforberedelsen skal du bruge følgende ting:

 

 • Bundstøvsuger eller bundnet – Hvis du har det ellers en poolbørste.
 • Vintermiddel og klor granulat, og i enkelte tilfælde pH regulerende midler.
 • Vinterafdækningen
 • Vinterpropper

 

1. Start med at rengøre bassinet

Det er i mange tilfælde en god ”investering” er vinter rengøre din pool inden nedlukning – det gør det ofte meget lette og hurtigere at opstarte bassinet til foråret/sommeren

 1.  Bundsug bassinbunden med en bundsuger. Tøm skimmerkurven og rengør den.
 2.  Rengør vandlinien med børste og evt. liner rens.
 3.  Fjern alle blade og smuds fra vandoverfladen med net.
 4.  Tag evt. klor doseringsbeholder (klorflyder) op af vandet.

 

2. Tilsæt plejemidler for vintersæsonen

For at gøre det hele nemmere til foråret og for at forebygge alger, så er det smart her til efteråret at tilsætte kemikalier i dit badevand.

 1. Kontroller og juster evt. pH-værdien mellem 7,0-7,6. (pH-plus hæver, pH-minus sænker) – Mangler du testudstyr? så kan du se vores udvalg her
 2. Chokklorer bassinvandet – Mangler du klor? Så se vores udvalg her
 3. Lad filteranlægget cirkulerer 4-8 timer sådan kemikalierne blandes og stabiliserer sig.
 4. Forebyg algevækst og kalkaflejringer med dosering af vintermiddel

 

3. Sænk vandniveauet

Vand udvider sig når det fryser, derfor er det vigtigt at man tømmer sin pool lidt for vand. Vi anbefaler at man sænker vandstanden til ca. 5 cm under skimmeren. Det er vigtigt at du aldrig tømmer en præfabrikeret swimmingpool helt for vand, da det kan beskadige bassindugen.

Der er forskellige måder man kan tømme poolen på enten med en bassinpumpen med backwash/returskyl eller en dykpumpe. Hvis man kan bruge ”Back wash”/returskylles når man skal tømme vand af bassinet, så bliver filteret renset samtidig.

 

4. De-/afmonter udstyr

For at begrænse frostskader, så du ikke skal til at købe nye pool dele næste år. Så er det vigtigt at man afmonterer noget af udstyret.

 1. Badu Prime 90 Eco VS, 230V. 1,10 kW. 3-speed solbadetFjern bundstøvsuger, slange, rengøringsudstyr, doseringsflyder, termometer, evt. saltklorinator fra poolen.
 2. Fjern pool stigen, hvis du har en, og flytbare undervandslys samt evt. modstrømsanlæg. Returløb/dyse skal ikke demonteres. Sæt vinterprop i indløb
 3. Slå strømmen fra undervandslyset da de skal være under vand for ikke at blive ødelagt.
 4. Fjern skimmerkurven fra skimmeren. Vip frontlåget til skimmeren ind i skimmeren sådan at det ikke ødelægges i løbet af vinteren. Sæt låget på skimmeren.
 5. Slå strømmen fra pumpen og fjern den sammen med slangetilkoblinger. For at forlænge pumpen levetid, så er det en god ide at opbevare den tørt og frostfrit.

 

5. Luk vandet ud af filter og varmesystem. 

Hvis varmepumpen står ude, må den tømmes for vand. Skru dræningsskruen ud både i forfilter og pumpehus såfremt pumpen har begge. Alternativt vend pumpen sådan at alt vand løber ud. Tøm solvarmeanlæg og sandfilter for vand så du undgår frostskader. Pumpen skal altid ind og stå frostfrit. Sandfilterbeholder skal tømmes for vand.

 

6. Beskyt/overdæk bassinetvintercover

Det er en rigtig god ide at dække poolen over med et vinter/sikkerhedscover i vinter perioden. Det vil forhindre at poolen  ikke bliver fyldt op med blade og skidt hen over vinteren og derved gør det sværer at starte den op om foråret.

Har du ikke et vinter/sikkerhedscover. Så kan du se vores udvalg her. Det er en smart ide at investere i et vintercover og det har ingen betydning om din pool er nedgravet eller fritstående.

 

7. Stort snefald i løbet af vinteren
I tilfælde af der kommer en streng vinter i Danmark med meget sne, så er det en god ide at fjerne det fra poolen med jævne mellemrum for ikke at beskadige poolen og vintercoveret.
Produkter som måske kan få brug for til din vinterrengøring