integreret pool i haven - solbadet kunde

Integreret pool på forhøjning i haven

Kunderprojekt: Integreret pool på forhøjning i haven

 

Skal poolen over eller nede i jorden? - artikle fra SolBadet.dkDenne kunde ville gerne have et afgrænset pool område, som var anderledes end den øvrige del af haven. Det blev løst ved at man lavedeet pool område ca. 0,8 meter over den øvrige have. Til dette projekt har ejerne købt en oval Toscana pool.

Først blev området hvor poolen skulle placeres gravet ud. Poolen dybde til dette projekt var 1,2 meter, hvor 0,8 meter blev nedgravet under jorden, med en støbt sokkel og sider. Selvom man kun skal nedgrave poolen med 0,8 meter giver det meget jord. Det blev placeret omkring poolen, så det både virker som isolering og stabilisering. Normalt ved nedgravede pools er der rigtig meget jord der skal fjernes og i nogle tilfælde kan dette koste penge. Ved denne løsning forblev jorden på grunden.

Som top dække for pool området har man valgt træplanker, som giver et naturligt udtryk og som er lækre at gå på.
Udover poolen har man lavet pool området så stort, at man også har plads til afslapningsstole. Hvilket giver plads til hele familien.

integreret pool i haven -artikel solbadet

Som opgang til pool området, har man lavet en trætrappe i samme
materiale som top dækket hvilket giver en god sammenhæng.
På de skrå sider har man plantet forskellige planter, som med tiden vil vokse sammen og give forskelligt farvespil.
Rund omkring poolen har man ud over undervandslys sat lanterner, som giver en god belysning om aftenen. Alt i alt er dette pool projekt blevet rigtig godt og ejerne er så glade for det.

Vi håber denne beskrivelse og billeder har givet jer en ide til hvordan man også kan lave et pool område, som er lidt anderledes end man ellers ser.

 

Læs også vores artikel om en mere traditionel måde at nedgrave sin pool; “Delvis nedgravet pool til børnefamilie