Hvad skal du være opmærksom på ved valg af pool?

Hvad skal du være opmærksom på ved valg af pool?

Hvad skal du være opmærksom på ved valg af pool?

En pool er en stor beslutning og der kan komme mange spørgsmål;

 • Hvad form skal den have ?
 • Hvilket materiale skal poolen være lavet i ?
 • Hvor stor skal poolen være
 • Hvor dyb skal poolen være
 • Skal poolen stå ovenpå jorden eller skal den delvis eller helt graves ned
 • Hvad skal vi bruge den til, svømmetræning, småbørn, leg eller noget helt andet?

Hos Solbadet forhandler vi mange forskellige typer pools i forskellige prisklasser og materialer, så der findes noget til enhver pengepung. Hos Solbadet forhandler vi følgende former

Rund pool

Milano Pool pakke tilbud 1. Rund Ø3,5 m. - se flere tilbud på SolBadet.dkEn rund pool kan passe ind i de fleste hjem, den er god til børnefamilier, hvor der skal leges. En rund pool er ikke god hvis man skal svømmetræne. En rund pool er ofte den billigste poolform du kan få og den kan købes i forskellige diametre. Det er ikke nødvenligt at støbe rund om en rund pool, da den ”bærer” sig selv og kan derved også installeres oven på jorden. Vores anbefaling er, at hvis man overvejer en rund pool, så skal man tænke på diameter og ikke mindst dybde, så poolen ikke bliver for lille med tiden. Hos Solbadet forhandler vi Milano rund pool 

Oval

toscana oval poolOvale pool kan bruges til de fleste aktiviteter, både lege, solbadning, og også let svømmetræning. Det er en god allround pool. Denne type pool er nem at få til at passe ind i haven og man kan skabe et fantastisk miljø omkring den. Pga. vandtrykket i poolen, skal du støbe en støttemur på de lige sider, inden poolen kan monteres. Se også vores artikel med “Tips til hvordan du integrerer din pool”. Hvis denne pool skal anvendes til svømmetræning, er det vigtigt man overvejer længden af poolen. Hos Solbadet forhandler vi Toscana oval pools, som ligger i et prisleje hvor de fleste kan være med.

8-tals

Elba 8 talts pool

8-tals pools er den mest dekorative poolform i haven. Den kan bruges til de fleste aktiviteter, men skal man svømme træne i den er det vigtigt at man både tænker på bredden, fordi buerne tager noget af bredden, og længden. Det er ikke nødvenligt at støbe rund om den, da buerne ”bærer” sig selv, samt en jernbjælke til at holde ”midten” sammen på poolen. Poolen kan derved også installeres oven på jorden Denne pool ligger i den lidt højere prisklasse, men er du en person som går meget op i former i din have, så er denne poolform klart noget som du skal kigge på. Hos Solbadet forhandler vil Elba 8 tals pool

Firkantet/aflang

Achensee luksus styropor poolFirkantet eller aflange pool er klart de mest svømmevenlige, men er også god til lege og afslapning. Denne type pool er ofte den mest luksuriøse og giver det mest rene udtryk i haven. Hos Solbadet kan man købe firkantet pool i forskellige materialer. Det kan du læse mere om længere nede på siden.

 

Materialevalg til pools ?

Hos Solbadet kan du få pools i forskellige materialer.

Stål og PVC

De billigste pool er ofte lavet i kvalitets stål pool, som bliver leveret med en kraftig galvaniseret og lakeret stålplade, PVC top- og bundliste, galvaniseret jern støtte, samt en tilpasset liner. Disse pools er nemme at have med at gøre og alt efter poolens form, skal der laves forskellige bund og støtte på siderne.

Styropor sten

Vi forhandler også pools i Styropor sten. Der er et byggesæt af isolerede Styropor blokke (som fundablokke), det bygges op på en støbt bund, hvorefter de medfølgende liner monteres. Denne løsning er meget holdbar og giver mange muligheder indenfor udformning. Denne løsning er dyre end stål og PVC.

Fiberpools

Fiberpools er 3 lags glasfiberarmeret polyester, forstærket med gelcoatet vinylester og keramisk belægning. Overfladen er sprøjtemalet med en meget miljøvenlig, UV hæmmende og stærk kvalitets maling, for superflot finish. Leveres standard isoleret med ca. 20 mm. påsprøjtet polyurethan isolering. Fiberpools skal nedgravet på fast underlag med støbte sider. Man kan bestilles med fiberpools med 50 mm. isolering og derved behøves poolen ikke støbte sider. Denne løsning fås i mange forskellige udformninger, med forskellige design og trappenedgange. Fiberpools ligger i den dyre ende af skalaen med priser fra 80.000 – 350.000 kr.

PPP byggesæt

Den sidste mulighed indenfor materialer er PPP pool, med blå liner som er opbygget i sektioner af polypropylen plader. Denne pool kan fås i forskellige størrelser og udformninger og siderne støttes af specielle kraftige PP profiler. PPP poolen leveres komplet i samlesæt, som gør det let at have med at gøre. Denne pool skal dog altid graves ned.

 

Hvor stor skal poolen være ?

Hvor stor poolen skal være, bestemmes af mange ting.

 • Hvor stor plads i den have vil du sætte af til dit poolmiljø? Husk altid at tænke på at du også skal have en belægning rundt om poolen.
 • Hvad skal poolen bruges til, er kun til lege eller skal den også kunne bruges til svømning, hvor man ikke hele tiden skal vende?
 • Hvor mange personer skal kunne bruge poolen på en gang, uden man føler at man ikke har plads ?

Generelt anbefaler vi at hvis man er i tvivl om to størrelser, så skal man altid vælge den største. De fleste standart pools kan fås om til 5 meter i bredden.

Hvor dyb skal poolen være

PPP poolDe fleste pools fås i to dybder 1,2 meter, 1,35 meter og 1,5 meter. Har man små børn kan det være en god idé at investere i en pool dybde på 1,2 meter. Det man skal være opmærksom på er denne dybde kan bliver for lav senere henne i livet.

Vælger man en pool på 1,5 meter i dybde. Så er den primært velegnet til teenager og voksne. Hvis man gerne vil have denne dybde og har små børn er der nogle foranstaltninger som man kan foretager omkring sikkerhed af både pool og barnet. Bl.a. svømmeundervisning, svømmevinger og pool sikring.

Når du skal vælge pool dybde, så tænke på anvendelse at poolen og ikke kun nu, men også i fremtiden.

 

Skal poolen stå ovenpå jorden eller skal den delvis eller helt graves ned

Der er fordele og ulemper ved alle tre dele og når alt kommer til alt kommer det an på hvilket udtryk du vil have din have skal have efter projektet er afsluttet. Her kan du læse om fordele og ulemper ved de tre muligheder

Over jorden

Nogle af vores kunder har valgt at placerer deres pool over jorden og pakke den overflydende jord rundt om poolen og derved lave et pool miljø som er hævet op over den øvrige del af haven. Man skal tænke på hvordan man vil beklæde forhøjningen, om man ønsker planter eller opbygning i sten

Fordele
 • Man får et klart afgrænset pool miljø
 • Man skal ikke kører overflødig jord væk
 • Man kan skabe forskellige niveau i haven
 • Man skaber afgrænset rum i haven som hele familien kan være i
Ulemper
 • Poolen bliver meget synlig i haven
 • Man skal sikre sig at jorden udenom poolen er godt pakker til
 • Ekstra udgift til beklædning af sider

 

Delvis gravet ned

Hvis man vælger denne løsningen, har man god mulighed for at oprette et poolrum i haven, hvor man vil kunne se en del af poolen uden at det bliver overvældende.

Fordele
 • Poolen bliver integreret i haven
 • Eliminering af lyde fra motoren
 • Man skaber et central rum i haven for hele familien
 • Børn skal over en kant inden de kan gå i poolen, derved mindsker man chancen for uheld
Ulemper
 • Der er en kant man kan vælte over
 • Ekstra udgift til beklædning af pool kanter
 • Man skal kører overskydende jord væk

 

Nede i jorden

Rigtig mange vælger at nedgave poolen i haven, dette integrerer poolen i den oprindelig have. Man skal med denne løsning tænke over hvad haven også bliver brugt til. Så det stadigvæk er muligt at lave andre aktiviteter i haven end at svømme.

Fordele
 • Poolen bliver integreret i haven
 • Eliminering af lyde fra motoren
 • Man skaber et central rum i haven for hele familien
Ulemper
 • Man skal tænke på sikkerheden – specielt ved små børn
 • Man skal kører overskydende jord væk

Om du vælger din pool skal være over eller nede i jorden har både fordele og ulemper. Vi vil anbefale at hvis man har en have hvor man kan undvære noget plads, så skal man klart overveje at have poolen over jorden.

Den primære grund er at der kommer meget overskydende jord op ved nedgravning og det kan være bekostelig af komme af med, samtidig får man et afgrænset pool område, som kan udformes efter ønske og derved skabe forskellige stile i haven.

 

Hvad skal vi bruge den til, svømmetræning, småbørn, leg eller noget helt andet?

En pool har mange anvendelse muligheder. For det første er det et godt sted at samles for hele familien, hvor man nyder hinandens samvær.

Vil man gerne motionere på en skønsom måde for leddene er svømning, er god ting og poolen kan også bruges til genoptræning, hvis man har fået en skade. Man har også mulighed for at købe en pool bike, så man kan cykle i vand.

Poolen er også et dejligt sted at være med børn. De kan lege, mens mor og far slapper af. Har man små børn er det en god ide at de lærer at svømme og som en ekstra sikkerhed er det en god ide at børnene bruger svømmevinger eller svømmevest når de er i nærheden af poolen.

En pool er også et sted for børn, man kan købe mange forskellige spil til poolen, volleyball, ringspil, dykker ringe med mere. Man kan også få forskellige rutsjebaner

Tænk over hvilken form på poolen du vælger alt efter hvilke aktiviteter du/i skal lave i poolen