nye regler for betaling på webshops

Nye regler for netbetaling

Nye regler der forbedre din sikkerhed når du handler hos os

De seneste mange år har der været nogle problemer med misbrug af betalingskort ved online køb. Derfor er EU kommet med nye regler, som kan begrænse misbruget, det hedder: PSD2

PSD2 i overblik:

EU’s forordning PSD2 (forkortelse af det engelske Payment Service Directive) vedrører alle digitale betalingsmetoder. Hvordan og nøjagtigt på hvilket tidspunkt i betalingstransaktionen den nye godkendelse vises, er op til din bank og kan ikke påvirkes af den anvendte online shop.

Processen sigter mod at beskytte forbrugerne endnu bedre, når de bruger online betalingstjenester, så du for eksempel kan påvise, at du vitterlig er ejeren af det anvendte kreditkort. For dig som kunde bliver betalinger online altså endnu mere sikre!

I henhold til forordningen er der tre typer godkendelse:

Noget man ved, såsom en adgangskode, svaret på et hemmeligt spørgsmål, en pinkode
Noget man har, såsom din smartphone, smartwatch, en token
Noget man er, såsom dit fingeraftryk, ansigtssignatur eller øjenscanning.

Nogle banker bruger også enten NemID eller SMS kode, som ofte er den anordning man vil se. Hvilken ekstra sikkerheds foranstaltning, som vil blive anvendt ved din betaling, er som sagt påvirket af hvilken bank du har.

For hver betaling skal du benytte to forskellige, separate former for bekræftelse af din identitet. På den måde sikrer man, at hvis det ene trin er blevet kompromitteret, så vil du stadig være sikret på det andet trin.

For at fortsætte med at sikre, at det skal være nemt og bekvemt at shoppe online, og samtidig holde den forhøjede bekræftelsesbyrde, så lav for dig som kunde som muligt. Er der aftalt nogle få undtagelser og særlige regler, nogle af dem kan du se herunder:

  1. Små betalinger på op til 225 kr. er undtaget
  2. Betalinger til personer eller virksomheder, som betaleren selv har opført på en liste over betroede modtagere.
  3. Tilbagevendende betalinger på samme beløb til den samme modtager, hvis bare den første betaling i rækken er godkendt med en to-faktor godkendelse.
Oplever du problemer eller bliver din betaling afvist?

Oplever du problemer når du skal betale hos os, så tøv ikke med at kontakte os enten på telefon 40 38 33 45 eller på mail: frank@solbadet.dk. Så vil vi hjælpe dig igennem eller finde en løsning.